Hydrofiele doek met geborduurde naam

Waarvoor gebruik je een hydrofiele doek?

Een hydrofiele doek is een multifunctioneel product dat onmisbaar is in de babyuitzet. Veel ouders weten echter niet waarvoor ze een hydrofiele doek allemaal kunnen gebruiken. In deze blogpost bespreken we de verschillende toepassingen van een hydrofiele doek.

Afdrogen van je baby met een hydrofiele doek

Een van de meest voor de hand liggende toepassingen van een hydrofiele doek is het afdrogen van je baby na het badderen. Het absorberende vermogen van de hydrofiele doek zorgt ervoor dat je baby snel droog is en voorkomt dat je baby te lang blootgesteld wordt aan koude lucht. Zorg dat er al een hydrofiele doek klaar ligt op het aankleedkussen zodat je je kindje er direct op kunt leggen na het badderen. Zo blijft het aankleedkussen droog en kun je je kleintje direct inwikkelen.

Luier verschonen

Een hydrofiele doek is ook handig bij het verschonen van de luier van je baby. Je kunt de doek gebruiken om je baby af te vegen na het verschonen, maar ook als extra bescherming bij het verschonen op een openbare plek. Leg de hydrofiele doek bijvoorbeeld op de commode of verschoonmatje om het verschonen hygiënischer te maken.

Voeden van je baby

Een hydrofiele doek kan ook gebruikt worden tijdens het voeden van je baby. Je kunt de doek bijvoorbeeld over je schouder leggen om je kleding te beschermen tegen spuug of melk. Daarnaast kun je de doek ook gebruiken om je baby af te vegen na het voeden.

hydrofiele doek met naam

Bescherming tegen de zon en wind

Een hydrofiele doek kan ook gebruikt worden als bescherming tegen de zon en wind. Gebruik de doek bijvoorbeeld om de kinderwagen af te dekken tijdens een wandeling op een zonnige dag of om je baby te beschermen tegen de wind tijdens een wandeling op een winderige dag. Let er op dat je de kinderwagen niet helemaal bedekt met de doeken ivm de temperatuur in de wagen. Door de doeken stijgt de temperatuur en ontstaat er een soort van sauna. Let dus op de ventilatie.

Speelgoed en knuffels

Een hydrofiele doek kan ook gebruikt worden als speelgoed of knuffel voor je baby. De zachte stof van de doek kan je baby geruststellen en kalmeren. Leg er een knoop in waardoor de doek lijkt op een kleine knuffel bijvoorbeeld.

Een hydrofiele doek is een veelzijdig product dat onmisbaar is in de babyuitzet. Het kan gebruikt worden voor het afdrogen van je baby na het badderen, het verschonen van de luier, het voeden van je baby, bescherming tegen de zon en wind en als speelgoed of knuffel. Door de vele toepassingen van een hydrofiele doek is het een praktisch en handig product voor elke ouder.

Wil jij ook direct hydrofiele doeken gaan shoppen? Neem dan een kijkje in ons hydrofiele doeken assortiment. En het leuke van onze hydrofiele doeken is dat je ze kunt laten personaliseren met geborduurde naam! Zo kun je de hydrofiele doeken ook nog gebruiken als origineel kraam cadeau! 

Dit vind je misschien ook leuk:

Behang in de baby-/ en kinderkamer
De voordelen van grote hydrofiele doeken voor je baby


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.