Behang in de Babykamer/Kinderkamer

Behang in de Babykamer/Kinderkamer

Bij het inrichten van een babykamer of kinderkamer is het kiezen van de juiste muurdecoratie van groot belang. Behang kan een geweldige manier zijn om de kamer van je kleintje op te fleuren en een persoonlijk tintje te geven. In deze blogpost bespreken we de voordelen van behang in de babykamer/kinderkamer en hoe je het beste behang kunt kiezen.

Voordelen van Behang in de Babykamer/Kinderkamer

Behang kan een aantal voordelen bieden in de babykamer of kinderkamer. Hier zijn enkele voordelen van behang:

  • Voegt textuur en patroon toe: Behang kan een extra dimensie toevoegen aan de kamer door textuur en patroon toe te voegen aan de muren. Dit kan de kamer interessanter en visueel aantrekkelijker maken.
  • Makkelijk schoon te maken: Behang kan vaak gemakkelijker schoon te maken zijn dan verf. Dit is vooral handig in een kinderkamer waar vuil en vlekken onvermijdelijk zijn.
  • Kan gemakkelijk worden vervangen: Als je de kamer wilt veranderen of bijwerken, kan behang gemakkelijker worden vervangen dan verf.

Bloemen behang kinderkamerHet Kiezen van het Juiste Behang

Wanneer je behang kiest voor de babykamer of kinderkamer, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van het juiste behang:

  • Passend bij de kamer: Kies een behang dat past bij de stijl en sfeer van de kamer. Overweeg kleuren en patronen die passen bij de meubels en accessoires in de kamer.
  • Duurzaamheid: Kies behang dat duurzaam is en bestand is tegen slijtage. Dit is vooral belangrijk in een kinderkamer waar het behang vaak kan worden aangeraakt of beschadigd.

Behangideeën voor de Babykamer/Kinderkamer

Er zijn talloze behangideeën om uit te kiezen voor de babykamer of kinderkamer. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

  • Patronen: Kies een behang met een patroon dat past bij de stijl van de kamer. Dit kan een geometrisch patroon, bloemenpatroon, of zelfs een dierenpatroon zijn.
  • Fotobehang: Overweeg fotobehang met een afbeelding die past bij de interesses van je kind. Fotobehang van een bos of dieren of dinosaurussen geeft een heel ander effect aan het kamertje.
  • Thema's: Overweeg een behang met een thema dat past bij de interesses van je kind. Dit kan een ruimtethema, een prinsessenthema, of zelfs een dinosaurus-thema zijn.

Fotobehang dino collectieBehang kan een geweldige manier zijn om de babykamer of kinderkamer op te fleuren en een persoonlijk tintje te geven. Het biedt voordelen zoals textuur, gemakkelijk schoon te maken en gemakkelijk te vervangen. Bij het kiezen van het juiste behang is het belangrijk om rekening te houden met veiligheid, duurzaamheid en passend bij de kamer. Er zijn talloze behangideeën om uit te kiezen, van patronen tot muurschilderingen tot thema's. Met deze tips en ideeën kun je de perfecte behangkeuze maken voor de babykamer of kinderkamer van je kleintje.

Dit vind je misschien ook leuk:
Het creëren van een gezellige roze kinderkamer
De nieuwe collectie van LM Baby Art: Het dino thema
Babykamer trends voor de moderne ouder


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

XL Swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.