Beschadigd de muur als je een muursticker weghaalt?

Of de muur beschadigd als je een muursticker weghaalt is een vraag die je misschien zult hebben als je de muursticker van de muur wilt weghalen. Ben je benieuwd hoe je muurstickers kunt verwijderen? Dan lees je hier tips over het verwijderen van muurstickers voor het beste resultaat. 

Normaal gesproken zal een muur niet beschadigen als je een muursticker weghaalt. Ik zeg normaal gesproken omdat er natuurlijk altijd uitzonderingen zullen zijn. Hoe de muur er uit ziet na het verwijderen van de muursticker is voornamelijk afhankelijk van de ondergrond waarop de sticker is opgeplakt. Allereerst is het belangrijk dat je de muursticker volgens de instructies verwijderd. Neem de tijd voor het verwijderen van de muursticker!

Wat voor schade kan er op de muur achter blijven na het verwijderen van de muursticker?

Zoals eerder geschreven is de kans erg klein dat de muursticker de muur zal beschadigen. Mocht het toch mis gaan kunnen de volgende situaties ontstaan:

  • De verf kan gedeeltelijk van de muur gaan,
  • Er blijft een lijmlaag achter op de muur.

Als er verf mee van de muur komt, is dit iets lastiger op te lossen. Heel veel mensen hebben nog de verf staan die gebruikt is voor het verven van de betreffende muur. Dit klinkt als een simpele oplossing, toch kan dit een andere resultaat geven dan je hoopt. In de loop van de tijd verkleurd een muur namelijk. Verf wordt lichter door de invloeden van licht en lucht. Als je een deel van de muur gaat bijverven, zal er dus een kleurverschil ontstaan. Hoe los je dit dan op? Ga je een muursticker verwijderen, dan kom je er al heel snel achter of de verf van de muur zal meekomen. Het is daarom verstandig om voorzicht te beginnen met het verwijderen van de muursticker. Zie je bij het eerste stukje al dat de verf meekomt, is het verstandig om de sticker toch weer terug te plakken. Neem dan even de tijd om na te denken of je de muursticker echt weg wil halen en de hele muur opnieuw verven of dat je de muursticker toch laat zitten. 

Zoals al aan het begin van dit artikel genoemd is de kans erg klein dat er schade aan de muur ontstaat door het verwijderen van een muursticker. Als je de instructies voor het verwijderen van de muursticker goed volgt en toepast en de tijd neemt om de muursticker voorzichtig weg te halen, hou je gewoon een nette schone muur over.