5 Tips voor een Dinosaurus Kinderkamer

5 Tips voor een Dinosaurus Kinderkamer

Een dinosaurus kinderkamer is een geweldige manier om de fantasie van je kind te prikkelen en hem of haar te laten genieten van de wereld van de prehistorie. Als je op zoek bent naar inspiratie voor het creëren van een dinosaurus kinderkamer, ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost delen we een aantal handige tips voor het inrichten van een dinosaurus kinderkamer.

1. Kies een kleurenpalet

Een belangrijk aspect bij het creëren van de juiste sfeer in een dinosaurus kinderkamer is het kiezen van het juiste kleurenpalet. Kies voor aardse tinten zoals groen, bruin en beige om de kamer een natuurlijke uitstraling te geven die past bij het thema. Je kunt ook felle kleuren zoals oranje, rood en geel toevoegen om de kamer levendiger te maken.

Beperk het palet wel tot maximaal 3 hoofdkleuren om de kamer in 1 geheel te houden. Kies je voor een felle kleur, combineer deze dan met een aantal minder felle kleuren. 

2. Gebruik muurstickers

Muurstickers zijn een geweldige manier om de dinosaurus sfeer in de kamer te versterken. Er zijn veel verschillende soorten muurstickers met dinosaurussen beschikbaar, van kleine dinosaurus muursticker sets tot grote dinosaurussen zo groot als je kindje. 

Met muurstickers kun je snel het dinosaurus thema toevoegen aan de kinderkamer en als je van thema wilt veranderen kun je de muurstickers gewoon weer van de muur halen zonder dat deze beschadigd. 

3. Creëer een dinosaurus hoekje

Creëer een speciaal hoekje in de kamer waar je kind kan leren over dinosaurussen. Plaats een boekenplank met boeken over dinosaurussen, speelgoed dinosaurussen en een wereldkaart waarop de leefgebieden van de verschillende soorten dinosaurussen aangegeven zijn. Dit is een geweldige manier om je kind te stimuleren om te leren en zijn of haar fantasie te prikkelen.

Op deze manier geef je de kamer sfeer, maar is het niet overweldigend en blijft het thema langer leuk. 

4. Kies het juiste beddengoed

Beddengoed is een belangrijk aspect van de inrichting van een dinosaurus kinderkamer. Kies voor beddengoed met dinosaurussen erop, of kies voor effen beddengoed in aardetinten dat past bij het thema van de kamer. Je kunt ook kiezen voor kussens en dekens met dinosaurus prints om de kamer nog meer aan te kleden.

Ook een bijpassende dinosaurus hanglamp doet veel om het kamertje een complete look te geven. 

Instagram LM Baby Art

5. Gebruik accessoires

Kleine accessoires zijn een geweldige manier om de dinosaurus sfeer in de kamer te versterken. Denk aan knuffels, beeldjes, kleine muurcirkels en posters. 

Met deze tips kun je een fantastische dinosaurus kinderkamer creëren waar je kind urenlang plezier in zal hebben. Vergeet niet om je kind te betrekken bij het inrichten van de kamer, zodat hij of zij zich er echt thuis voelt. Veel succes!

Heb jij een dinosaurus kinderkamer gemaakt? Laat het hieronder weten en stuur ons vooral de foto's! 

 

Dit vind je misschien ook interessant: 

Dinosaurus Fotobehang: Breng de prehistorische wereld naar de kinderkamer

De nieuwe collectie van LM Baby Art: Het dino thema
Hoe gebruik je een grote SwaddleWat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

XL Swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.