De leukste babykamer accessoires

De leukste babykamer accessoires

De babykamer inrichten is een van de leukste klusjes. Het ledikantje, de commode en de kledingkast, daar heb je vast wel een idee over. Je maakt het helemaal compleet met de leukste babykamer accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een boekenplankje, wandklok, knuffels, muurstickers en nog veel meer.

Het doel van accessoires

Zijn wat meubeltjes niet voldoende om de babykamer een leuke uitstraling te geven? Nee, het zijn de accessoires die het hem doen. Babykameraccessoires wordt soms ook wel decoratie genoemd. Het gaat hier om spulletjes die verplaatsbaar zijn en die je ook makkelijk kunt vervangen.

Voordeel hiervan is dat je telkens met een ander thema of kleur kan werken. Bijvoorbeeld omdat je voor vernieuwing gaat of omdat je kindje ouder wordt en iets anders wil. Zoals je begrijpt zijn accessoires of decoratie onmisbaar, het bepaalt de hele uitstraling van de babykamer.

Dit zijn de leukste babykamer accessoires

Allereerst is het belangrijk om een thema of kleur te bepalen. Wanneer je dit weet kun je hier de babykamer accessoires perfect op afstemmen. Laten we de babykamer inrichten en aankleden!

Meer lezen over het kiezen van kleur? Bekijk dan onze kleuren inspiratie pagina.

Auto en wolkjes muurstickers

Plaatsing van de meubeltjes

Prop een kleine babykamer nooit vol met meubeltjes. Hierdoor lijkt de kamer er alleen maar kleiner op te worden. Voor pasgeboren baby’s is het belangrijk dat het wiegje of ledikantje in de buurt van een raam staat. Niet tegen het raam zelf en ook niet tegen de verwarming.

Verder moeten de commode en kledingkast aan de andere kant van de slaapkamer staan. Je kindje moet hier niet bij kunnen, dit levert gevaarlijke situaties op.

Verven, behangen, posters en stickers

Voordat je de meubels plaatst zorg je eerst dat het plafond geschilderd is. Geef ook de muren de nodige aandacht. Denk hierbij aan verven of behangen. Met behang kun je in een specifiek thema werken. Vind je behang te veel gedoe of is je dat te duur, geef de muren dan een neutrale kleur. Kies in dit geval voor posters of muurstickers. Die zijn er in veel verschillende kleuren en varianten.

Ga zorgvuldig te werk. Zorg dat de kleur van de muur in overeenstemming is met posters of muurstickers. Maak er zeker geen bonte kermis van, er moet een mooi contrast aanwezig zijn.

 

Speelgoedkist of opbergmandjes

Naarmate je kind ouder wordt zal er steeds meer speelgoed rondslingeren. Plaats een mooie speelgoedkist op de babykamer. Heb je hier geen ruimte voor dan kun je ook gebruik maken van opbergmandjes. Zet deze op een plankje of in de kast.

Lampen op de babykamer

Verlichting is natuurlijk onmisbaar. Ga je voor babykamer accessoires in het geel, groen, goud of een andere kleur? Op het gebied van lampen is er voldoende verkrijgbaar. Het leukste is wanneer de lampen dezelfde kleur als de wanden, posters of andere accessoires hebben.

Vloerkleedje

Kan je kindje al kruipen of lopen? Dan is een vloerkleed op de babykamer wel zo prettig. Hier kan je kind lekker op spelen. Bovendien is een vloerkleed een van die leuke babykamer accessoires waarmee je kleur bekent. Er is namelijk heel veel verkrijgbaar, kies uit een mooie kleur of een opvallend motiefje of print.

beer en nijn collectie

Overige babykamer accessoires

Denk bij babykameraccessoires ook aan een kapstok (bijvoorbeeld voor de badcape), een muziekmobiel, wandplank, groeimeter, eventueel beeldjes en natuurlijk leuk speelgoed en lieve knuffels.

Houd bij het uitzoeken je gekozen thema of kleur goed in gedachten. Kies je bijvoorbeeld voor het thema jungle dan ga je voor posters, lampen of knuffels en boeken met olifanten, panters en apen. Terwijl je voor het thema voertuigen, voetbal of ruimte (heelal) natuurlijk een ander design nodig hebt. Tegenwoordig is er zoveel verkrijgbaar, de keuze is aan jou. Als kers op de taart hoeven de leukste babykamer accessoires ook niet veel te kosten.


Dit vind je misschien ook interessant: 
Textiel in de babykamer: comfort en stijl
Een kinderkamer met aardetinten inrichten
Hoe gebruik je een swaddle


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

XL Swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.