Gender neutrale kleuren voor in de kinderkamer

Gender neutrale kleuren voor in de kinderkamer

Misschien weten jullie nog niet of het een jongen of een meisje wordt of willen jullie iets wat voor beiden leuk is. Dan kun je ervoor kiezen om voor gender neutrale kleuren te gaan in de kinderkamer. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het ook makkelijker te combineren is met de rest van het huis! Neutraal kan ook heel leuk zijn en zeker als je het opfleurt met extraatjes. Hoe je dat doet vertellen we in deze blog.

Beige als één van de gender neutrale kleuren in de kinderkamer

Geen beige gebruiken als je persoonlijkheid wilt uitstralen wordt er tegenwoordig gezegd. Onzin! Het is deels waar omdat je met kleuren een gevoel kunt opwekken. Maar beige is een hele mooi basiskleur om op terug te vallen. Dit is namelijk een perfecte kleur voor als je dol bent op patronen en opvallende accessoires.

Beige is mooi te combineren met hout, met streepjespatronen, afbeeldingen, stickers en vacht. Vacht horen we je denken? Wat dacht je van die grote fluffy kussens, knuffels of grote kleden met vacht. Die zijn mooi in het wit, donkerbruin of een andere natuurtint. Door alle fluffyness krijg je een speelse look. Perfect voor in de kinderkamer dus. Met van die grote pluimen in de hoek kun je de kinderkamer ook heel gezellig maken.

Beige kleur kinderkamer

Genderneutrale kleur okergeel

Het is verstandig om geel niet als hoofdkleur te gebruiken maar in bijvoorbeeld accessoires. Als genderneutrale kleur werkt ‘ie wel echt heel goed, omdat het niet per sé een ‘jongens’ of ‘meisjes’ kleur is. Het zorgt wel voor veel sfeer. Okergeel is een warme kleur als je niet al je muren ermee verft.

Ook werkt het goed met bruin en zwart, wat ook genderneutrale kleuren zijn. Daar vertellen we hieronder meer over. Hout en metaal zijn geschikte materialen om in te zetten bij okergeel.

Kun je geen goede okergele muurverf vinden? Dan kun je voor okergeel behang gaan waarbij de kleur in illustraties verwerkt is. Let wel op dat als je voor veel geel gaat de kinderkamer minder rust uitstraalt. Geel is namelijk een kleur voor vrolijkheid, enthousiasme en ‘activeren’.

Op zoek naar nog meer kleureninspiratie? Bekijk dan onze kleuren inspiratie pagina!

Wit, grijs en zwart

Een kinderkamer is vaak speels, gezellig en vrolijk. Dan zijn wit, grijs en zwart waarschijnlijk geen kleuren die je in wilde zetten. Maar vergis je niet, het zijn hele handige gender neutrale kleuren voor in de kinderkamer. Je kunt ze met letterlijk álles combineren en het gaat met de tijd mee. Een kinderkamer die met de kinderen meegroeit dus.

Wit grijs en zwart in de kinderkamer

Een witte muur is handig als je de muur verder wilt decoreren met muurstickers of als je veel wandplanken hebt met gekleurde accessoires. Een wat drukke kamer dus. Maar ook als je een kleine kinderkamer hebt is dit een goede keuze. Donkere en drukke kleuren laten de kamer kleiner ogen, en dat wil je waarschijnlijk niet.

Grijs kun je gebruiken in accessoires en als je bijvoorbeeld de muur voor de helft wilt verven. Gebruik dit met mate want een volledig grijze kamer straalt kilheid uit. Niemand houdt van een koude vibe! Je kunt er overigens wel weer zilver van maken wat het wat specialer maakt. En anders kun je voor marmer gaan. Die heb je ook in behangvorm en in meubels. Een lage kast met marmerblad bijvoorbeeld. Of een poster van marmer.

Zwart is tijdloos en staat supermooi bij andere kleuren. Maar op de muur zelf is dit wat heftig. Verf daarom bijvoorbeeld je kindermeubels zwart. Een mooie zwarte kast of commode, of een zwart kinderbed. Zwarte fotolijsten of posterframes doen het ook altijd goed in een gender neutrale kinderkamer. Iets simpelers zoals een zwarte bedsprei kan ook altijd.

Bruin

Geen beige maar (donker)bruin. Dit is een warme kleur die mooi past bij een tropisch thema, wat je kunt combineren met groen. Bruin en groen kunnen goed samen als je de 1 wat donkerder doet dan de andere. Dus donkerbruin met lichtgroen of andersom. Zo houd je balans.

Een donkerbruine muur met donkere teddyberen verspreid in de kinderkamer, en dan die witte fluffy kleden met zwart of bruine patronen er overheen. Waar we het eerder over hadden. 

Groen en blauw

Klinkt dit allemaal te donker? Dan kun je voor mint of groenblauw gaan. Die kleur die net tussen groen en blauw zit. Krijg je een frisse uitstraling van. Het is wel een wat lastigere kleur om te combineren met andere kleuren maar wel een gender neutrale kleur.

Wil jij deze kleur in de kinderkamer maar geen idee wat voor decoratie daarbij past? Neem dan een kijkje bij onze muurdecoratie. Wij hebben muurstickers in kleuren die hier heel goed bij passen.

Dit vind je misschien ook interessant: 
Textiel in de babykamer: comfort en stijl
Een kinderkamer met aardetinten inrichten
Hoe gebruik je een swaddle


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Met liefde gemaakt♥

Bij LM Baby Art shop je de mooiste muurdecoratie & Accessoires voor de baby-/ en kinderkamer.

Nieuw; extra grote swaddles

XL Swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.