Muurstickers Opplakken in de Babykamer: Tips en Tricks

Muurstickers Opplakken in de Babykamer: Tips en Tricks

Het decoreren van een babykamer kan een leuke en spannende taak zijn voor nieuwe ouders. Muurstickers zijn een geweldige manier om een persoonlijk tintje te geven aan de kamer van je kleintje. In deze blogpost bespreken we tips en tricks voor het opplakken van muurstickers in de babykamer.

Kies de juiste locatie

Voordat je begint met het opplakken van de muurstickers, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Bedenk waar je de sticker wilt plaatsen en meet de ruimte om te zorgen dat de sticker goed past. Kies ook een locatie die niet te druk is, zodat de sticker goed opvalt en tot zijn recht komt.

Je kunt muurstickers net na het opplakken nog eventjes verplaatsen als je ze niet te hard hebt aangedrukt, maar doe dit niet te vaak. De stickerkwaliteit gaat er van achteruit en plak je de muursticker te vaak opnieuw op, dan zal deze uiteindelijk ook niet meer goed plakken.

Bloom serie babykamer decoratie

Maak de muur schoon

Voordat je begint met het opplakken van de muursticker, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur schoon en droog is. Gebruik een doekje om eventuele stof of vuil van de muur te verwijderen en laat de muur vervolgens goed drogen. Dit zorgt ervoor dat de sticker goed hecht aan de muur. 

Als het niet nodig is, maak de muur dan ook niet onnodig nat. Vocht trekt vaak in de muur en het duurt erg lang voordat dit er allemaal weer uit is.

Bereid de sticker voor

Voordat je de sticker op de muur plakt, is het belangrijk om de sticker voor te bereiden. Verwijder de achterkant van de sticker en zorg ervoor dat de sticker goed plat ligt. Gebruik een plat object om eventuele luchtbellen uit de sticker te verwijderen.

Plak de muursticker op de muur

Nu ben je klaar om de sticker op de muur te plakken. Plaats de sticker op de juiste locatie en gebruik een liniaal of kaart om de sticker glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Begin in het midden van de sticker en werk naar buiten toe om ervoor te zorgen dat de sticker gelijkmatig op de muur wordt geplakt.

Zebra muursticker

Verwijderen van de muursticker

Als je de sticker wilt verwijderen, gebruik dan een föhn om de sticker op te warmen. Hierdoor wordt de lijm zachter en kan de sticker gemakkelijker worden verwijderd. Verwijder de sticker voorzichtig om te voorkomen dat de muur beschadigd raakt.

Muurstickers zijn een geweldige manier om een persoonlijk tintje te geven aan de babykamer. Door de juiste locatie te kiezen, de muur schoon te maken en de sticker voor te bereiden, kun je gemakkelijk en snel een muursticker opplakken. Gebruik een föhn om de sticker gemakkelijk te verwijderen. Met deze tips en tricks kun je een mooie en persoonlijke babykamer creëren die past bij jouw stijl en smaak.

Dit vind je misschien ook leuk:
Het creëren van een gezellige roze kinderkamer
De nieuwe collectie van LM Baby Art: Het dino thema

Babykamer trends voor de moderne ouder


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

XL Swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.