Poster op de kinderkamer? Dieren doen het altijd goed

Poster op de kinderkamer? Dieren doen het altijd goed

Of je nu een grote dierenvriend bent of ze liever van een afstand bekijkt: dieren hebben iets mysterieus. Hun gedrag en uiterlijk, het is zoveel anders dan de mens. Is jouw kind ook zo gefascineerd door verschillende soorten dieren? Hang een dierenposter op de kinderkamer. Hier kun je namelijk heel veel leuke dingen mee doen, kijk maar eens wat er allemaal mogelijk is.

Invloed van dieren op kinderen

Wat is dat toch met dieren en kinderen? Huisdieren hebben een positieve invloed op peuters, kleuters en tieners. Het stimuleert de verantwoordelijkheid, het zelfvertrouwen en de zelfdiscipline. Kinderen ervaren dankzij dieren minder stress en het helpt bij de emotionele ontwikkeling. En als laatste: dieren zien er grappig, leuk of lief uit.

poster kinderkamer dieren

Poster kinderkamer: dieren in alle soorten en maten

Van de zoogdieren tot vogels, reptielen of insecten, er valt zoveel te zien en te beleven. Een dierenposter op de kinderkamer creëert rust en afleiding. Het helpt het kind bij het leren (huiswerk maken) en bij het ontspannen. Bovendien kun je deze dierenposter zeer goed gebruiken wanneer je de kinderkamer in een bepaald thema inricht.

Jungledieren op de kinderkamer

Een orang-oetan in de boom terwijl het luipaard op de grond jaagt. De mooi gekleurde toekan vogel laat zich even flink horen. Jungledieren zijn opvallend maar vooral heel bijzonder. Ze zijn zo stoer, een kind wil het verhaal erachter weten. Hoe leuk is het wanneer je kind na een drukke dag even bij kan komen in zijn jungle kamer? Of met vriendjes, broertje of zusje de wildste verhalen bedenkt!

De kinderkamer in junglethema inrichten kan al op heel jonge leeftijd. Posters met vrolijke en herkenbare cartoonachtige dieren zijn geschikt voor pasgeboren baby’s tot kinderen tot ongeveer 5 jaar oud. Hierna kun je overstappen op meer realistische posters.

Zeg het met kleur

Zoek je een poster voor de kinderkamer met het thema dieren? Let dan vooral op het kleurgebruik. Vooral een babykamer wordt in een bepaalde kleur ingericht. Roze voor meisjes, blauw voor jongens, dat is waar veel ouders voor kiezen. Maar je kunt ook voor mintgroen of zachtgeel gaan. Dit zijn namelijk heel vriendelijke kleuren waar baby’s erg gevoelig voor zijn. Ook de peuter of kleuter wordt hier rustig van.

Poster kinderkamer dieren

Dierenposters waarbij het om getekende (cartoon) dieren gaat zijn altijd in een bepaald kleurschema verkrijgbaar. Hierdoor kun je de poster perfect afstemmen op de rest van de babykamer of kinderkamer. Combineer de poster met een leuk behangetje, een geschilderde muur, de meubels of de verdere inrichting. Tip: gebruik voor baby’s en kinderen niet meer dan drie verschillende kleuren, anders wordt het veel te bont en druk.

Meerdere posters van dieren

Kan of mag je meerdere posters op de kinderkamer hangen? Ja, zolang ze maar op elkaar aansluiten. Dit wil zeggen dat je geen drie verschillende thema’s door elkaar gebruikt. Dus geen poster met een vliegtuig, een giraf en een voetbal. Dit zijn namelijk zaken die niet met elkaar in verband staan. Hierdoor wordt de kinderkamer onoverzichtelijk en dat moet je zien te voorkomen. Kies dus gerust twee of drie dierenposters uit, het liefst in dezelfde kleurtinten.

Een kusje voor het slapen gaan

De poster op de kinderkamer hangen? Geef het dier op de poster een naam. Ollie de olifant of Nono de neushoorn. Verzin zelf maar iets, of samen met je kind. Door het dier op de poster een naam te geven komt hij tot leven. Je kind heeft een dierenmaatje, al helemaal wanneer je een bijpassende knuffel koopt. Juist daarom is het zo belangrijk dat je voor een mooie en rustgevende poster kiest. Nog een kusje voor het slapen gaan, even zwaaien naar de poster en dan heerlijk naar dromenland.

Dit vind je misschien ook leuk:

5 tips voor het opplakken van muurstickers
Babykamer in Scandinavische stijl
Top 5 IKEA hacks kinderkamer


Wat leuk dat je er bent!

Hi, mijn naam is Laura (29), moeder van Sophia (2,5) en Jordan (8 maanden).

Je leest hier alles over het inrichten van de baby-/ en kinderkamer. Handige tips, styling advies en natuurlijk de linkjes naar alle items om zo jouw eigen kamertje te kunnen maken.

Maak een kamertje om trots op te zijn!


Nieuw; extra grote swaddles

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.